Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: egommuvhaz@invitel.hu

GYEREKNAP

2014. június 1-én, vasárnap 10-18 óráig

G Y E R E K N A P

Happy-Childrens-Day-5

 10-18 óráig: KENDERKÓC NÉPI JÁTSZÓHÁZ - lisztes játszó

A gyerekek a kenyérkészítés folyamatát játszhatják el az aratástól a kenyérsütésig. Kis fakaszával és cséphadaróval „learatják”, illetve „kicsépelik” a búzát. Egy eredeti kézi malomkővel megőrlik, majd innen nagyméretű teknőkhöz viszik a megőrölt búzát, hogy sziták segítségével lisztet nyerjenek belőle. A lisztet „bedagasztják” és a kelesztőbe teszik. Végül „begyújtanak” a kis kemencébe, ahol „ropogósra sütik” a kenyeret.

http://hagyomanyorzo-jatszohaz.hu/nepi-jatszohazak/lisztes-jatszohaz/


11 órakor: MIRKÓ KIRÁLYFI - a Magyar Népmese Színház előadása

Mirkó királyfi táltos paripáján, az Üveghegyen túlra, a Selyemrétig ugrat, hogy birokra keljen az ördög katonákkal, a Vasorrú banyával, sőt a Kutyafejűvel is!

Mirkó királyfi legfontosabb segítőtársa, a táltos paripa, mely a próbák helyszínére röpíti. Az édesapjától kapott karddal felvértezve küzd meg a mesebeli szörnyekkel, hogy elnyerje a csodaszép királykisasszony kezét. A természetes anyagokból készült, népmesei hagyományokat idéző díszletben sorra tűnnek fel az ördögök, boszorkányok, gonosz a jó királyok és a gyémánt palota. A mesejátékot élőzene kíséri 55 percben. Nagyszínpadon és szabadtéren egyaránt játszható.

A klasszikus mesejáték óvodás és alsó tagozatos korosztálynak ajánlott.

Játszó személyek: Balázsi István, Benedek Gyula, Földi Lehel, Fekete Réka Thália, Hajdú László, Illés Dániel, Mester Nikolett, Zanotta Veronika

Szcenika: Grossmidt Erik és Mátravölgyi Ákos
Jelmez: Zanotta Veronika
Zene: Földi Lehel
Rendezte: Rumi László

http://www.magyarnepmeseszinhaz.hu/mirko-kiralyfi


16 órakor: AZ ARANYSZŐRŰ BÁRÁNY - a Magyar Népmese Színház előadása

Vajon kinek sikerül megnevettetni a kis királykisasszonyt? Az ismert népmesét a gyerekekkel közösen adjuk elő. A gyerekműsorban jelmezeket öltenek és két színésszel és egy zenésszel éljük át a kis juhászlegény történetét.

Interaktív játék, szabad térre és játszóházba, a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a megfelelő jelmezeket és két színész és egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének.
Az ismert népmesét a színészek kezdik el és lassan minden gyerek részese lesz az előadásnak. Megelevenedik a királyi udvar, megjelennek a cirkuszosok, de senkinek sem sikerül megnevettetnie a királylányt.
Játékidő 50 perc /4 – 12 éves korosztály számára/.

Játékmesterek:: Benedek Gyula, Zanotta Veronika

Zene:Földi Lehel

http://www.magyarnepmeseszinhaz.hu/az-aranyszoru-barany

gyereknap-2014-pl (Large)