Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GYEREKSZOMBAT

2015. október 10-én, szombaton 16 órakorkiralykisasszony-pici

A KÍVÁNCSI KIRÁLYKISASSZONY

- a Zenthe Ferenc Színház zenés mesejátéka -

Hol volt, hol nem, volt egyszer egy királykisasszony, ki szebb volt, mint a tavasz, üdébb, mint a rózsa, karcsúbb, mint a nádszál. Csakhogy kora reggeltől késő estig egyfolytában kérdezősködött, úgy fúrta az oldalát a kíváncsiság. A palotában senkinek sem hagyott békét, mindenki fejvesztve menekült visszatérő kérdései elől. Az elkeseredett király ezt látván dönt: fele királyságát ígéri annak, aki kigyógyítja a hercegnőt a kórból. A sok szerencsefia közül miért éppen Pereces Palkó találja meg a gyógymódot? De miért nem lesz mégsem fél ország ura? S egyáltalán, hogy kerül a pékmester előbb a dagasztóteknőbe, azután a deresre? A darab végére minden kiderül!

Fésűs Éva (1926) számtalan kitüntetés birtokosa, a 20. század egyik legtermékenyebb magyar meseírója. A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház jelen bemutatójával kíván tisztelegni az írónő életműve előtt. A sokszereplős, kiállításában is különleges produkció eleddig már közel százszor került színre az ország legkülönbözőbb régióiban és a Felvidéken.
 
Egy rövid vágott szpot a produkcióról: http://www.youtube.com/watch?v=d-1HD9GAgiw

 

Kivancsi-kiralykisasszony-pl (Large)

Ön itt van: Nyitólap Programok Színház GYEREKSZOMBAT