Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GYEREKSZOMBAT

2015. október 24-én, szombaton 14:30 órakor (!)logó

TÜNDÉR A PADLÁSON

családi vígjáték a Hókirálynő Meseszínpad előadásában

 

Kati, az anya özvegyen marad három fiával. Szülei segítenek nevelni a fiúkat: Péter a nagy kamasz, Ádám a középső, és Andris a kicsi. A fiúk a ház padlásán rendezik be a főhadiszállásukat, ahol komoly rongylabda csatákat vívnak egymással.

Édesanyjuk egy pár napra elutazik, hogy kipihenje az élet nehézségeit. A fiúk a nagyszülők felügyeletére maradnak.

Éppen a padláson csatáznak, amikor megjelenik egy lány, aki kijelenti, hogy ő ezután itt fog lakni, mert megszökött a nevelőanyjától.

A fiúk, akik köztudott "nőgyűlölők", először nem akarják megengedni, hogy Cili beköltözzön, Ám később megsajnálják az árva kislányt, és elhatározzák, hogy ők lesznek a pótapjai, csak a nagyi meg ne tudja, mert akkor lesz, ám a haddelhadd!?

Ekkor kezdődnek a mulatságosabbnál mulatságosabb szituációk és bonyodalmak, hogy hogyan titkolják el a kislány létezését addig, amíg anyjuk haza nem érkezik.

 A fiúk egymást licitálják túl, hogy ki hogyan segítsen a lány bújtatásában, aki rendre a padláson lévő szekrényben a naftalinos zsákok között köt ki.
Andris, aki a legközelebb érzi magához a kislány sorsát, még azt is vállalja, hogy beteg lesz, és Kálmán doktor - a gyermekorvos, édesanyjuk udvarlója - egy hatalmas injekcióval is megjutalmazza hősies tettéért!
Cilit nevelőanyja, Piri néni mindennel ellátja, ami elő van írva, de soha nem ad neki egy puszit sem.

A kislány, aki a mesék világában él, megidézi álmai "Bodza tündérét", a képzeletében az "anyát" akinek szeretetére annyira vágyik.

A nagymama úgy dönt, hogy hazahívja lányát, mert nem bír a fiúkkal, akik folyton a padláson bujkálnak.
Nagyapó, aki a fiúk szövetségese, tudomást szerez a titokról, de Ő csendben figyeli a fejleményeket.
Amikor Kati hazaér, és kiderül a turpisság, oroszlánként védik Cilit - aki bár csak egy lány -, de ez alatt a pár nap alatt mind a hárman testvérükké fogadták őt.

Édesanyjuk, a nagyszülők, sőt Kálmán doktor is egyetért a döntéssel, és Cili végre egy szerető, nagy családba kerül, mert a tündérmesék az életben is valósággá válhatnak!

Az előadás egyszerre szól a felnőttek és gyerekek, a fiúk és lányok örök konfliktusairól, a nyitottságra nevelésről, az egymás feltételek nélküli elfogadásáról, és a családról, ahol a szeretet a legnagyobb összetartó erő.

Belépőjegy: 1.000 Ft

 Tunder-a-padl-pl (Large)

Ön itt van: Nyitólap Programok Színház GYEREKSZOMBAT