Egomkultur

Művelődési Ház - Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313888, 33/501175, e-mail: egommuvhaz@invitel.hu

NAPÚT RAJZISKOLA KIÁLLÍTÁSA

2013. június 5-20-ig
a NAPÚT RAJZISKOLA tanévzáró kiállítása

Megnyitó június 5-én, szerdán 17 órakor

A kiállítást megnyitja: Maronka Csilla, a Művelődési Ház vezetője   
Közreműkönek: Ódor Csillag csellón, valamint a gitárklub tagjai

lets-paint-pottery coloring page

Kiállító alkotók:

Bagita Dóra (10 éves)
Balogh Levente (12 éves)
Baumann Noémi (7 éves)
Bogár Vivi (8 éves)
Dudás Ádám (5 éves)
Fabók Niki (felnőtt)
Farkas Dorottya (8 éves)
Fülöp Etelka (14 éves)
Fűry Anna (9 éves)
Kelemen Gergely (6 éves)
Kolozsi Eszter (9 éves)
Kovács Bojta (9 éves)
Kristófcsik Rozi (9 éves)
Kuti Ágnes (9 éves)
Láng Bianka (12 éves)
Olcsvári Tímea 11 éves)
Szabó Zsombor (9 éves)
Székács-Fandl Csongor (6 éves)

A kiállítókat felkészítette:
Ódor Tünde festőművész


Napút Rajziskola

Az immáron 12. esztendejébe lépő alkotókört Ódor Tünde festőművész hozta létre Esztergomban, a Művelődési Házban 2001 őszén.
A rajziskola a kezdetektől a tehetségek kibontakoztatására koncentrálódik, ezért kis létszámú és korosztályos csoportokban működik.
A Napút Rajziskola jóhíre mára már országosan is ismert. Számos rajztanár, képzőművész, művészeti iskola figyelt fel eredményes tevékenységükre, elismerően méltatva az itt folyó alkotómunkát. Több művészeti iskolával is szerveztek ún. cserekiállítást, hogy tágabb körökben is megismerjék munkásságukat és összehasonlíthassák a saját eredményeikkel.
A budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium-beli kiállítás után a ceglédi Tetz Művészeti Alapiskola következett. Utóbbi művészeti iskolában 2011 tavaszán szintén sikerrel szerepelt Rajziskolánk az első Nemzetközi Grafikaverseny is.
Mindkét intézmény szakmai vezetői elismerően méltatták rajziskolánk eddigi tevékenységét, honlapját, eredményeit és a vezető munkásságát.
A Napút Rajziskola eredményei önmagukért beszélnek: növendékeik számos országos és nemzetközi versenyen indulnak és érnek el jó helyezéseket. Kiállítottak Budapesten a Klimt kiállításon (Szépművészeti Múzeum), díjakkal tértek haza az InSEA (Rajztanárok Világkongresszusa) által kiírt rajzpályázatról, amely az elismerésen kívül komoly és nemzetközi kapcsolatokat is hozott növendékeinek.
A tanév alatti képzést jól egészíti ki a nyári művésztelep, ahol már nagyobb lélegzetű és különlegesebb technikájú munkákra is lehetőség nyílik. Itt nem a megszokott 1-2 óra áll rendelkezésre egy-egy alkotáshoz, hanem 2-3 óra is (kortól és elszántságtól függően), ráadásul naponta kétszer. A művészettörténeti oktatásra is több idő jut. Alkalom nyílik kiállítások, művészotthonok látogatására is.
Az aktuális tanévet is és a nyári művésztelepeket is egy-egy csoportos kiállítás zárja. Itt mutatják meg a hozzátartozóknak, ismerősöknek, műkedvelőknek az addig készült legszebb alkotásaikat. Ez a kiállítás is e sorozatnak a része, a bemutatott alkotások - reméljük - elnyerik az Önök tetszését is.


526620 455035661244131 519772661 n

Dudás Ádám (5 éves) munkája

 

 

Ön itt van: Nyitólap Programok Kiállítás NAPÚT RAJZISKOLA KIÁLLÍTÁSA